Hop til indhold

Hvad er SDHC kort?

12. juli 2010

Ja – hvad er et SDHC kort egentlig? Du får svaret her.

SD står for Secure Digital og HC står for High Capacity. Dvs. SDHC kort er SD kort med ekstra stor kapacitet. Grunden til at det hedder SDHC og ikke SD er at det bygger på en anerledes teknologi end almindelig SD kort. SDHC er en teknologi der blev udviklet pga. stigende efterspørgsel efter mere hukommelseskort det almindelig SD kort. Efterspørgslen steg ganske naturligt i forbindelse med at diverse kompakt kameraer og spejlreflekskameraer blev bedre og bedre. En af forskellene på et godt billede og et dårligt billede er bl.a. størrelsen, altså det den fylder i fil-form. Fil-størrelsen bliver påvirket af elementer som størrelsen på billedet (i pixel), dybdeskarpheden, kontrast og meget mere.

I og med at SDHC kort er en anden teknologi end SD, skal man være opmærksom på om ens kamera eller anden enhed er kompatibel hermed. Det er klart at kameraer o.lign. der produceret før SDHC’ets udvikling ikke er kompatible, derfor kan der her kun bruges almindelige SD kort.

SD kort findes op til 2 GB. Så snart et SD kort er på 4 GB eller mere, så er det altid et SDHC kort. Der er mange producenter der fejlagtigt skriver at deres 4 GB+ kort er almindelige SD kort, men dette er altså ikke sandt. Enten så er det et SDHC kort eller også er det simpelthen ikke på 4 GB+, da SD teknologien ikke kan komme helt derop.

About these ads

From → Ikke kategoriseret

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: